Het Goede Doel

van 2x11 Ut ging vanzelluf

De Grote Kerk was het goede doel van de Bredase Kluntocht

 

We staan er lang niet altijd bij stil, zo vanzelfsprekend is de aanwezigheid van de Grote Kerk van Breda. Sinds jaar en dag het baken van de stad en de nabije omgeving. De Grote Kerk, een erkend provinciaal topmonument én Rijksmonument , is een van de best bewaarde voorbeelden van Brabantse Gotiek en wordt niet voor niets beschouwd als hét icoon van Breda. De geschiedenis van deze even indrukwekkende als fiere kerk is onlosmakelijk verbonden met ons Koninklijk Huis. Evenals de Nieuwe Kerk in Delft vormt de kerk het mausoleum (begraafkerk) van de Oranje-Nassaus. De voorvaderen van ons Koninklijk Huis kregen hier, onder imposante grafmonumenten, hun laatste rustplaats.

De Grote Kerk is een gebouw waar elke Bredanaar met recht trots op is. Breda naderen, uit welke richting ook, en dan in de verte al de Grote Kerk zien; het voelt voor menigeen als thuiskomen.

Door jullie bijdrage hebben we een mooi bedrag van €19.222,22 mogen doneren. We willen jullie daarvoor hartelijk bedanken en tot volgend jaar!!

Wil je zelf nog iets extra's doen voor de grote kerk? Klik dan op de onderstaande link voor meer info.

Meer info...

Voorgaande goede doelen

Topopkids

Harold van Zundert Stichting

Skatepark - Pier 15

World Food Programme (WFP)

Chatime