De Goede Doelen

voor '2 x Omdraoje'

Brakkenfestival

Het Brakkenfestival is een initiatief van Surplus Welzijn bestaat in 2019 al 31 jaar! Inmiddels heeft het initiatief zich ontwikkeld tot een grootschalig evenement voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die onder leiding van deskundige vrijwilligers een week lang, in de eerste week van de basisschoolvakantie, op verantwoorde manier plezier maken. Het evenement is uitgegroeid tot het grootste kinderevenement van Brabant, uniek in haar soort. Een evenement waar de stad Breda trots op kan zijn!

De missie van het Brakkenfestival is alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar in Breda en omgeving een zinvolle vrijetijdsbesteding aanbieden waarbij sociaal, educatief, cultureel en motorisch vlak gestimuleerd wordt. Daarbij willen wij ook vrijwilligers de mogelijkheid geven zich te ontplooien en een netwerk van bedrijven die ondersteuning kunnen bieden aan te sporen tot handelen.

Meer info...

Grote Kerk Breda

We staan er lang niet altijd bij stil, zo vanzelfsprekend is de aanwezigheid van de Grote Kerk van Breda. Sinds jaar en dag het baken van de stad en de nabije omgeving. De Grote Kerk, een erkend provinciaal topmonument én Rijksmonument , is een van de best bewaarde voorbeelden van Brabantse Gotiek en wordt niet voor niets beschouwd als hét icoon van Breda. De geschiedenis van deze even indrukwekkende als fiere kerk is onlosmakelijk verbonden met ons Koninklijk Huis. Evenals de Nieuwe Kerk in Delft vormt de kerk het mausoleum (begraafkerk) van de Oranje-Nassaus. De voorvaderen van ons Koninklijk Huis kregen hier, onder imposante grafmonumenten, hun laatste rustplaats.

De Grote Kerk is een gebouw waar elke Bredanaar met recht trots op is. Breda naderen, uit welke richting ook, en dan in de verte al de Grote Kerk zien; het voelt voor menigeen als thuiskomen.

Wil je zelf nog iets extra's doen voor de grote kerk? Klik dan op de onderstaande link voor meer info.

Meer info...

Voorgaande goede doelen

Grote Kerk Breda

Topopkids

Harold van Zundert Stichting

Skatepark - Pier 15

World Food Programme (WFP)

Chatime